Ahjus küpsetatud lihapallid

Lihapallid on meie peres selline roog, mida mitmeks päevaks naljalt ei jagu! 600 g hakkliha kaob nii kiirelt, et hetkeks tekib mõte, kas ma tänaseks õhtusööki üldse tegingi. Ahjus küpsetatud lihapallide puhul on suureks plussiks see, et pärast ettevalmistust paned pallid ahju ning need saavad seal ise valmis.

Valmistusaeg: 45 minutit Kogus: 16-18 lihapalli

Vaja läheb:
600 g hakkliha
75 dl riivsaia
1 muna
1 väike sibul
1 dl vett
soola, pipart, hakklihamaitseainet
peotäis hakitud peterselli
riivsaia

Pane hakkliha suurde kaussi. Lisa hakklihale lahtiklopitud muna, riivsai, vesi ning peeneks hakitud sibul. Maitse järgi lisa soola, pipart, hakklihamaitseainet ning väikseks hakitud petersell. Sega segu ühtlaselt kokku, kuid mitte väga jõuliselt, muidu kaotavad lihapallid õhulisuse. Vooli segust peopesasuurused väiksemad pallid ning veereta veel veidi riivsaias, et saada pallidele küpsedes krõbedam koorik.

Pane lihapallid 200 kraadisesse ahju umbes 10 minutiks küpsema. Krõbedate pallide küpsetamiseks keera ahju kuumus küpsetusaja lõpus 220 kraadini ning grillrežiimile ja küpseta palle veel umbes 10 minutit (nii kaua, kui pallid on pealt kuldse värvusega). Kokku on küpsetusaeg 20 minutit.

Kõrvale sobib ideaalselt kartulipuder ning punapeedi-küüslaugusalat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*