Argine tatrapada Merevaiguga

See toekas, kreemja tekstuuriga tatrapada on roog, mida on lihtne valmistada, kuna asetad koostisosad kõik ühte suurde potti ning lased omasoodu vaikselt valmida. Lõpuks lisad Merevaigu, mis roa mõnusalt kreemjaks teeb.

Valmistusaeg: 40 minutit Kogus: neljale

Vaja läheb:

2 suurt porgandit
1 pakk kanafileed
2 tk sibulat
4 dl kanapuljongit
100 g toortatart
200 g Merevaiku (kukeseene maitseline)
2 peotäit külmutatud herneid

Haki sibul ning prae pannil klaasjaks. Aseta valminud sibul suurema poti põhja ja jäta ootele. Puhasta, koori ja tükelda õhukesteks viiludeks porgand ning suupärasteks tükkideks kana. Prae kana koos porgandiga pannil läbi, maitsesta soolaga ning aseta potti, sibulate peale.

Potti asetatud toiduainetele vala peale puljong ning lisa pestud tatar. Hauta kaane all umbes 15 minutit, kuni kõik on pehme. Kuna külmutatud herned pikalt valmimist ei vaja, siis vala need pajaroale juurde veidi enne roa valmimist.

Lisa just nii palju Merevaiku, kui kreemjat rooga sa tahad. Sega kõik ühtlaselt läbi ning kuumuta veel mõni minut madalal tulel. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.

Retsept on pärit veebilehelt “Toidutare”, kuid kohandatud enda maitse järgi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*