Kanapasta seente ja paprikaga
Mu abikaasa on läbi ja lõhki makaronide austaja. Ta võib neid süüa igas asendis ja vist enam-vähem kõigega. Seetõttu on meil ka menüüs päris tihti pasta. Tegelikult kaasale meeldib klassikaline “makaronid hakklihaga” kõige rohkem, aga kuna mina seda väga ei armasta (ma isegi ei tea miks), siis kehtib minu jaoks nö reegel, et kes süüa teeb, see valib, mis söögiks on. Seetõttu teen ma hea meelega igasuguses teises variandis pastat, peaasi, et see ei oleks lihtsalt makaronid hakklihaga!
Valmistusaeg: umbes 40 minutit | Kogus: 4-5 portsjoni |
Vaja läheb:
250 g spagette
100 g šampinjone
300 g kanafileed
60 g toorsuitsupeekonit
pool paprikat
350 g vahukoort
3 spl sulajuustu
riivitud parmesani
Lõika kanafilee väikemateks kuubikuteks, tõsta kõrvale (mulle endale meeldib süüa teha tihti nii, et hakin kõik koostisosad valmis ning siis hakkan järge mööda praadima). Pese, puhasta ja haki paprika ning šampinjonid väikemateks tükkideks. Prae pannil esmalt kanatükid kuldpruuniks ning seejärel lisa juurde paprika ning šampinjonid. Teisel pannil prae samal ajal toorsuitsupeekoni viilud. Kui mitut panni eraldi ei ole või pliidile ei mahu lisaks ühele pannile ja potile veel teine pann, siis prae toorsuitsupeekon esimesena.
Kui pannil on segu veidi aega kuumenenud, siis lisa hulka vahukoor ning sulajuust. Keera panni kuumus madalamaks ning lase kõigil maitsetel ühtlustuda. Haki eelnevalt valmis praetud suitsupeekon väikemateks tükkideks ning lisa pannile, teiste koostisosade juurde. Kaste on valmis, kui vahukoor on paksenenud.
Pane potti pigem rohkem, kui vähem vett, lase see keema ning lisa spagetid. Keeda spagette nii kaua kui pakendile keetmisajaks määratud. Kui serveerid suurele perele kogu valminud toidu üheks toidukorraks, siis võib spagetid tõsta kastme sisse, läbi segada ning serveerida suures kausis laua keskel. Kui aga sööjaid on vähem ning tõenäoliselt jääb toitu ka järgmiseks toidukorraks, siis soovitan spagetid ja kastme kokku segada portsjonina, muidu kui spagetid kastme sees järgmise päevani seisavad, imavad need kogu kastme mahlad sisse ning järgmisel korral soojendades on toit kuiv ja tuleks koort-piima vms hoopiski juurde lisada.
Lisa kommentaar