Kõrvitsa-pärmi pannkoogid

Kõrvitsad kipuvad tihti hiiglaslikeks kasvama ning seetõttu jagan erinevaid retsepte, et oleks rohkem ideid, mida kõrvitsast valmistada. Alati on ka variant kõrvits ahjus röstida, kahvliga purustada ning püree sügavkülmutada (muidugi saab sügavkülmutada ka kõrvitsat kuubikutena, kuid püree võtab vähem ruumi), et ühest suurest kõrvitsast end ogaraks ei peaks sööma.

Valmistusaeg: umbes 3 tundi Kogus: 5-6-le

Vaja läheb:
6 g kuivpärmi
600 g kõrvitsapüreed
0,5 dl vett
2 muna
200 g jahu
0,5 dl suhkrut
veidi soola

Puhasta, koori ja tükelda kõrvits kuubikuteks, laota ahjuplaadile ning rösti ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit. Kõrvits peaks olema nii pehme, et ahjust välja võttes saab seda kahvliga püreeks purustada. Lase kõrvitsal jahtuda.

Liiga kuuma kõrvitsapüreed ei saa kasutada, kuna selles häviksid pärmiseened ning tainas ei kerkiks.

Samal ajal, kui kõrvitsapüree jahtub, klopi teises kausis munad suhkruga vahtu ning lisa jahtunud püreele, sega segu ühtlaseks. Sega eraldi kausis jahu ning kuivpärm ning lisa segule. Lisa sool. Sega kõik ühtlaseks, kata kauss rätikuga ning tõsta tainas sooja kohta 2 tunniks kerkima.

Kui tainas on kerkinud, klopi see läbi ning tõsta pannile supilusikaga või väiksema kulbiga pannile väiksed tainakogud, aja lusikaga abil ühtlaselt ringi kujuliseks ning prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*