Suitsukohasalat

Aeg-ajalt on hea toekatele einetele vahelduseks süüa midagi kerget, näiteks suitsukohasalatit.

Valmistusaeg: 40 minutit Kogus: 4 portsjoni

Vaja läheb:
300 g suitsutatud koha (või mõnda muud suitsutatud valget kala)
8 vutimuna
4 suuremat kartulit
150 g aedube
12 tk kirsstomateid
mitu peotäit rukolat ja lehtsalatit

Kastmeks peale nirista veidi oliiviõli ning veiniäädikat.

Pese ja koori kartulid, aseta keevasse vette ning keeda pehmeks. Aseta vutimunad külma veega täidetud potti ning lase veel keema tõusta. Kui poti põhjast tuleb mulle, vesi on keema läinud, siis valmis munade jaoks keeda neid umbes 2-3 minutit. Keeda ka aedube, soolaga maitsestatud vees, umbes 5 minutit.

Lõika keedetud kartulid suupärasteks tükkideks ning prae kiirelt pannil läbi. Aseta suure vaagna põhja salatilehed. Salatilehtede peale aseta sektoriteks lõigatud tomativiilud, jahutatud, kooritud ja samuti sektoriteks lõigatud vutimunad, jahtunud aedoad, kartulid ning lõpuks suitsukala tükid. Puista peale rukolalehed ning nirista peale oliiviõli ning veiniäädikat. Puista õrnalt kogu vaagen üle veel soola ja pipraga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*