Suitsukana-feta quiche

Sügise saabumisega on tahtmine kohe rohkem küpsetada. Kuigi tahaks palju magusat küpsetada, siis enda huvides peaks hoopiski midagi soolast tegema – näiteks suitsukana-feta quiche.

Ettevalmistusaeg: 15 minutit
Taina puhkamise aeg: 2 tundi
Küpsemise aeg: 45 minutit
Kogus: 1 suur pirukas, 12 piruka tükki

Pirukapõhja tegemiseks läheb vaja:
3 dl nisujahu (umbes 220 g)
120 g võid
1 tl soola
70 ml jääkülma vett
1,5 tl veiniäädikat

Täidise tegemiseks:
1 pakk suitsukana kintsuliha
200 g feta juustu
1 suur sibul
3 muna
200 ml vahukoort
peale puistamiseks rukolat

Esmalt valmista tainas. Selleks haki külm või väiksemateks kuubikuteks, aseta suurde kaussi. Lisa juurde jahu ja sool. Näpi segu saepurulaadseks massiks ning lisa juurde veiniäädika-vee segu ja töötle tainas kiirelt ühtlaseks. Mässi tainas kilesse ning aseta külmkappi mitmeks tunniks puhkama.

Samal ajal, kui tainas puhkab, saad ette valmistada piruka täidise. Selleks tükelda suitsukana väiksemateks tükkideks – nt kuubikuteks. Haki sibul ribadeks ning kuumuta pannil, vaiksel tulel, mõnusalt klaasjaks. Tõsta valmis sibul ootele.

Rulli tahenenud tainas kergelt jahusel tööpinnal ühtlaselt õhukeseks ning aseta 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadele. Kui tainas muutus töötlemisel liiga pehmeks, siis aseta see korraks veel külmkappi, kui ei, siis tee taina põhja kahvliga augud. Tõsta pirukapõhjale küpsetuspaber ning aseta peale küpsetusoad (spetsiaalsed keraamilised “oad”) või tavalised herned-oad. Küpseta pirukapõhja, alumisel siinil, 200 kraadi juures 12 minutit. Eemalda küpsetusoad ja -paber ning küpseta veel 5-8 minutit, kuni põhi on kergelt pruunikas.

Võta valminud pirukapõhi ahjus, ning aseta kõrvale veidikeseks jahtuma. Sega valmis täidisele peale minev piima-kooresegu – selleks klopi munad lahti ning lisa vahukoor. Tõsta segu hetkeks kõrvale. Haki feta juust väiksemateks kuubikuteks (nii on neid lihtsam piruka põhjale võrdselt laotada). Laota feta juustu tükid ühtlaselt piruka põhjale. Tõsta peale suitsukana tükid ning eelnevalt töödeldud sibul. Kalla peale muna-kooresegu ning puista peale soovil riivitud juustu (mina panin nt Parmesani).

Küpseta 180 kraadises ahjus, keskmisel siinil, 25 minutit või kuniks täidis on tahenenud ja pealt kuldpruun. Võta valminud pirukas ahjust, lase sel veidi taheneda, eemalda vormist ning tõsta siinile jahtuma. Jahtunud quichele puista peale rukolalehti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*