Pasta rukolapesto, tomatite ja mozzarellaga
Traditsiooniliselt valmistatakse pestot basiilikust, kuid imemaitsva pesto saab ka näiteks rukolast. Ning kui rukolast saab pestot siis sellest saab omakorda muidugi valmistada pastat!
Valmistusaeg: 30 minutit | Kogus: umbes 6-le |
Rukolapesto valmistamiseks läheb vaja:
umbes 120 g värsket rukolat
50 g seedermänniseemneid
85 g Parmesani juustu
1 küüslaugu küüs
külmpressitud oliiviõli 0,75 dl
maitsestamiseks soola ja sidrunimahla
Pasta valmistamiseks:
500 g makarone
300 g kirsstomateid
250 g mini mozzarella palle
peotäis värsket basiilikut
soola
ning eelnevalt valmistatud rukolapestot
Esmalt valmista rukolapesto. Selleks rösti kuival pannil paar minutit seedermänniseemned, aseta kõrvale jahtuma. Tükelda küüslauguküüs väiksemaks ning prae veidi pannil. Samal ajal kui seemned ja küüslauk jahtub riivi Parmesani juust.
Aseta köögikombaini või uhmrisse rukola, jahtunud seedermänniseemned ja küüslauk ning riivitud Parmesani juust. Töötle segu ühtlaseks, kuid jäta teraliseks ning lisa õli, samal aja segu ise segades või köögikombaini kasutamise korral, lase masin teeb vaiksel kiirusel tööd edasi, samal ajal kui niristad segule juurde õli. Maitsesta soolaga ning enda maitsele vastavalt sidrunimahlaga.
Pane makaronide keetmiseks vesi keema ning keeda neid pakendil välja toodud juhiste järgi. Kui makaronid on valmis keenud, tõsta 2,5 dl keeduvett kõrvale ning kurna makaronid sõelal. Tõsta makaronid potti tagasi, sega juurde rukolapesto ning keeduvesi.
Lõika kirsstomatid pooleks ning sega pool kirsstomatite ja mozzarellapallide kogusest pastaga, teise poole lisad pasta peale serveerimisel.
Lisa kommentaar