Sinihallitusjuustu-kanapasta
Pasta on alati piimasupi kõrval roog, mida valmistan, kui on vaja kiiresti toit lauale saada ning väheseid koostisosasid kasutades saab väga häid maitsekooslusi luua. Sinihallitusjuust on väga spetsiifilise ja tugeva maitsega ning seetõttu paljud seda ka ei söö. Meie pere jaguneb selles osas pooleks – vanemad pereliikmed söövad ning nooremad sellest erilist lugu ei pea (kui seda kõige nooremat üldse arvestada saab – ta ei ole seda nimelt veel maitsta saanudki).
Valmistusaeg: 20-40 minutit | Portsjonid: 4-5-le |
Vaja läheb:
400 g (500 g) kanafileed
1 küüslauguküüs
4 dl toidukoort
0,5 dl makaronide keeduvett
150 g sinihallitusjuust
300 g spagette (või muid makarone)
Pane vesi potiga keema. Samal ajal, kui vesi keema läheb, haki küüslauk väikesteks tükkideks ning kana kuubikuteks. Kui makaronide keeduvesi on keema läinud, lisa need vette ning keeda pehmeks pakendil etteantud juhiste järgi. Prae küüslauk kuldseks ning lisa sekka tükeldatud kana. Prae veidi ning lisa makaronide keeduvesi ja toidukoor.
Alguses võib tunduda, et 4 dl toidukoort on justkui palju ja kaste jääb vedelaks, kuid kuna sinihallitusjuust muudab kastme paksemaks, eriti siis, kui kaste on veidi pärast valmimist seisnud. |
Lase kastmeil veidi pakseneda ning lõika väiksemateks tükkideks või murenda kastmesse sinihallitusjuust. Sega senikaua, kuni juust on sulanud ning kastmes ei ole tükke. Kaste on valmis, kui see on ühtlane ning paksenenud. Kurna makaronid ära. Serveeri koheselt. Mida kauem kaste seisab, seda paksemaks see hangub.
Lisa kommentaar