Singitäidisega võileivatort

Sellest singitäidisega võileivatordist on välja kujunenud minu firmaroog. Kuna see mu abikaasale väga meeldib, siis kõik külalised juba teavad, et igal aastal, mehe sünnipäeval, ma seda ka serveerin.

Valmistusaeg: 40 min + üleöö külmikus seismiseks Kogus: umbes 15-20 inimesele

Vaja läheb:
12 viilu kandilist röstsaia
14-16 viilu kandilist peenleiba

Täidise jaoks läheb vaja:
400 g sinki
400 g hapukurki
200 g maitserohelisega toorjuustu
1,5 dl majoneesi
2,5 dl hapukoort

Kate:
1,5 dl majoneesi
1,5 dl hapukoort

Lõika sink ja hapukurk hästi väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel toasoe toorjuust, hapukoor ja majonees. Vala segu singi- ja hapukurgikuubikute peale ning sega segu ühtlaselt läbi. Maitseaineid lisama ei pea, kuna sink ning hapukurk annavad ise piisavalt maitseid.

Lao serveerimisalusele 6 viilu saia. Lõika saiaviiludelt ära välised ääred, et tort jääks ilusama kujuga. Määri peal 1/3 täidist ning aja see ühtlaselt laiali. Järgmiseks kihiks lao 6 leivaviilu. Kuna leivaviilud on väiksemad kui röstsai, siis lõika aukudesse leivast sobivad tükid juurde. Leivaviiludel lõika äärmised servad samuti ära. Määri peale täidist. Lao veel üks kiht röstsaia, sellele viimane kogus allesjäänud täidis ning selle peale omakorda leivaviilud. Kokkuvõttes saad 4 kihti saia-leiba ning 3 kihti täidist.

Sega eraldi kausis kokku katteks minev majonees ja hapukoor ning kata kogu tort sellega pealt ja külgedelt. Kata tort toidukilega ning pane järgmise päevani külmkappi, et saia-leivakihid saaksid piisavalt pehmeneda.

Selleks, et toidukile tordi pealmist kihti enda külge ei võtaks, torka läbi tordi, terve tordi ulatuses, hambatikud, mis jätagi tordist kõrgemale. Kui asetad toidukile nende peale, siis jääb kile puhtaks ja tordi kiht ühtlane.

Tordi on iseenesest valmis, kuid viimase lihvina tuleb see ära kaunistada. Selleks võid kasutada kõike meelepärast – paprikat, kurki, redist, muna, krabipulki jne.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*