Pesto valmistamine

Kuigi ka poest saab osta täitsa hea koostisainete nimekirjaga pestot, siis kodune pesto on ikka teistsuguse maitsega – värskem ning enda maitse järgi maitsestatud. Ja selle valmistamine ei ole üldsegi mitte raske.

Vaja läheb:
umbes 80 g värskeid basiilikulehti
1-2 küüslauguküünt
40 g seedermänniseemneid
0,5 dl külmpressitud oliiviõli
Parmesani 40 g
maitsestamiseks soola ja veidi sidrunimahla

Rösti kuival pannil paar minutit seedermänniseemned, tõsta kõrvale jahtuma. Prae pannil hakitud küüslauk, et see annaks pestole parema maitse kui lihtsalt toores küüslauk. Samal ajal kui seemned ja küüslauk jahtuvad, riivi juust.

Pane köögikombaini (või uhmrisse) basiilikulehed, röstitud küüslauguküüned ja seedermänniseemned ning riivitud juust. Töötle segu ühtlaseks ning jäta veidi teraline. Nirista segule juurde oliiviõli, segu samal ajal koguaeg segades (köögikombaini kasutades teeb masin “ise segamise” töö sinu eest). Maitsesta segu soolaga ning maitse järgi lisa sidrunimahla.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*