Toidufotod - Retseptiloome - Tootefotod - Meisterdamine
Retseptide paremaks leidmiseks jaotasin need teemade
kaupa kategooriatesse. Kui otsid retsepti kindla toiduaine jaoks (nt paprika), siis kasuta selleks otsingut.
![]()
Sõbrannade või emaga toiduteemadel rääkides on alati vahva teada saada mingeid nippe, mida võiks kõrva taha panna.Seetõttu olen retseptidesse sisse põiminud ka erinevaid nippe ja tähelepanekuid, mida on hea teada ning mis lihtsustavad toidu valmistamist. Need on alati ka eraldi märgistatud, et neid oleks teksti seest lihtne leida.
Hommikusöögid Traditsiooniline suupiste, mida leiab enamikelt eestlaste pidulaudadelt, kuid miks mitte teha teinekord neid niisama söömiseks. Valmistusaeg: umbes 1 tund Portsjonid:...
Loe edasi
Hommikusöögid Raseduse ajal avastasin enda jaoks imelise maitsekombo, mille retsepti ka teiega jagan. Valgehallitusjuustu ja tomati võileiva-ampsu saab pakkuda väikestel minisaiadel...
Loe edasi
Hommikusöögid Traditsiooniliselt valmistatakse pannkooke pühapäeviti, kui terve pere on kodus ning kellelgi ei ole kuskile kiire. Ehk piisavalt aega, et nautida...
Loe edasi
Riigipühad ja peolaud Jagasin mõni päev tagasi teiega viite retsepti, kuidas ära kasutada keedetud mune, mida munade koksimisest kindlasti üle jääb. Täna tuli...
Loe edasi
Hommikusöögid Traditsiooniline suupiste, mida leiab enamikelt eestlaste pidulaudadelt, kuid miks mitte teha teinekord neid niisama söömiseks. Valmistusaeg: umbes 1 tund Portsjonid:...
Loe edasi
Hommikusöögid Raseduse ajal avastasin enda jaoks imelise maitsekombo, mille retsepti ka teiega jagan. Valgehallitusjuustu ja tomati võileiva-ampsu saab pakkuda väikestel minisaiadel...
Loe edasi
Lihavaba Toitev ja maitseküllane seenesalat, milles on kasutatud balsamico kastmega ahjus röstitud šampinjone, magusat bataati ning vastandiks soolast feta juustu. Salat...
Loe edasi
Kala ja mereannid Aeg-ajalt on hea toekatele einetele vahelduseks süüa midagi kerget, näiteks suitsukohasalatit. Valmistusaeg: 40 minutit Kogus: 4 portsjoni Vaja läheb: 300...
Loe edasi
Salatid On imeline, kui enda aiast on toidu tegemiseks pea kõik tooraine võtta. Kõik värske ja kodune maitseb alati teisiti -...
Loe edasi
Lihavaba Ma ei ole suurem asi kõrvitsapüreesuppide armastaja, kuid see supp üllatas mind väga positiivselt. Kuna lisasin juurde röstitud porgandid, siis...
Loe edasi
Lihavaba Kuna mul tuli kukeseenesupi isu ja neid ilmselt kuskilt lume seest värketena välja ei saa kaevata, siis kasutan sügavkülmutatud seeni....
Loe edasi
Kala ja mereannid Ei tea, mida õhtusöögiks valmistada? Mõnus ahjukala on alati hea valik ning miks mitte valmistada seda koos pähklitega. Kalale lisatud...
Loe edasi
Kana- ja linnuliha Valmistusaeg: umbes 45 minutit Kogus: 2-le kuni 3-le Ahjukana jaoks läheb vaja: 1 pakk kanafileed 2 spl Venturini Baldini Nera...
Loe edasi
Pasta Kui lõuna- või õhtusöögi valmistamiseks ei ole palju aega, siis valmistan üldjuhul pastat. Jagan teiega lihtsat kanapasta retsepti. Valmistusaeg: 25-30...
Loe edasi
Küpsised Sarapuupähklid annavad küpsistele mõnusa sügava maitse ning krõmpsuva tekstuuri ning tea, et küpsised lähevad seistes veel paremaks. Valmistusaeg: 20 minutit...
Loe edasi
Koogid ja tordid 2022. aasta sügisel valmis koostöös Kaubamajaga ajakirja "Hooaeg" kolm retsepti - kahte neist olen ma eelnevalt juba jaganud, kolmandat, neist...
Loe edasi
Koogid ja tordid Kõigile toorjuustufännidele - Domino toorjuustukook! Toorjuustukoogid on üsna rammusad, nii samuti ka see - seetõttu naudi seda aeglaselt mõnuledes, lase...
Loe edasi
Riigipühad ja peolaud Jagasin mõni päev tagasi teiega viite retsepti, kuidas ära kasutada keedetud mune, mida munade koksimisest kindlasti üle jääb. Täna tuli...
Loe edasi
Riigipühad ja peolaud Munadepühadel on vahva traditsioon munade värvimine ning hiljem nende koksimine. Mäletan lapsepõlvest, et eriti vahva oli koksida kõik kausis olevad...
Loe edasi
Hommikusöögid Traditsiooniline suupiste, mida leiab enamikelt eestlaste pidulaudadelt, kuid miks mitte teha teinekord neid niisama söömiseks. Valmistusaeg: umbes 1 tund Portsjonid:...
Loe edasi
Hoidised Sellel aastal otsustasin, et jõululaual serveerin enda marineeritud kõrvitsat. Ja ma ei tea, mis vale pilt mulle igasugustest hoidiste tegemistest...
Loe edasi
Hoidised Sellel aastal proovisin esimest korda marineerida ka kukeseeni. Algatuseks proovisin traditsioonilist marinaadi. 1 kg kukeseente kohta - sellest kogusest kukeseentest...
Loe edasi
Hoidised Vanasti oli mooside keetmisel hoopis teine tähendus - puuahjud aeti nii kuumaks, et järgneval ööl ei saanud terve pererahvas magada....
Loe edasi
Joogid Kuumade ilmadega on hea süüa midagi jahutavat - näiteks jäätist. Ma ise eelistan tavalisele vahvlijäätisele jäätisekokteili, mida saab enda maitsele...
Loe edasi
Joogid Igal aastal, sügis-talvisel perioodil, kui ilmad jahedamaks lähevad, tuleb mul isu juua kakaod. Sellel aastal proovisin valmistada hoopiski ehedat kuuma...
Loe edasi
Hommikusöögid Värsketest marjadest saab peale moosi ja niisama söömise teha ka smuutisid. Smuutidesse saab ära kasutada marjad, mis vaikselt hakkavad juba...
Loe edasi
Küpsised Välismaal on laialdasemalt levinud suhkruküpsiste kaunis glasuuriga katmine. Midagi sarnast teevad eestlased jõulude eel ja ajal piparkookidega, kuid see ei...
Loe edasi
Küpsetamata magustoidud Pulgakookide valmistamise katsetus number 2. Seekord valmistasin täiesti klassikalise sisuga pulgakoogid (algselt vähemalt) ning pildistasin taaskord ülesse tegevuskäigu, et neid...
Loe edasi