Riigipühad ja peolaud

Kalasalat muretainakorvidega

Kalasalat muretainakorvidega

Jagasin mõni päev tagasi teiega viite retsepti, kuidas ära kasutada keedetud mune, mida munade koksimisest kindlasti üle jääb. Täna tuli...

Loe edasi
5 retsepti/võimalust, kuidas ära kasutada keedetud mune

5 retsepti/võimalust, kuidas ära kasutada keedetud mune

Munadepühadel on vahva traditsioon munade värvimine ning hiljem nende koksimine. Mäletan lapsepõlvest, et eriti vahva oli koksida kõik kausis olevad...

Loe edasi
Täidetud munad

Täidetud munad

Traditsiooniline suupiste, mida leiab enamikelt eestlaste pidulaudadelt, kuid miks mitte teha teinekord neid niisama söömiseks. Valmistusaeg: umbes 1 tund Portsjonid:...

Loe edasi
Valgehallitusjuustu-tomati amps

Valgehallitusjuustu-tomati amps

Raseduse ajal avastasin enda jaoks imelise maitsekombo, mille retsepti ka teiega jagan. Valgehallitusjuustu ja tomati võileiva-ampsu saab pakkuda väikestel minisaiadel...

Loe edasi
Vastlakuklid vahukoore-kakaokreemiga

Vastlakuklid vahukoore-kakaokreemiga

Eelmisel aastal kirjutasin pikema postituse vastlatest, vastlapäeva traditsioonidest ning jagasin ka klassikaliste vastlakuklite valmistamise retsepti (retsepti leiad siit: Vastlad ja...

Loe edasi
Hernekreem profitroolide täidiseks

Hernekreem profitroolide täidiseks

Kui soovid pidupäevaks suupisted ise valmistada, siis jagan hernekreemi retsepti, mida saab kasutada nii profitroolide täidiseks kui ka piserdada näiteks...

Loe edasi
Suitsukanakreem profitroolide täidiseks

Suitsukanakreem profitroolide täidiseks

Olen varasemalt jaganud keedutaina tegemist ning kuna selle retsepti järgi tehtud tainast saab koguseliselt üsna palju, siis saab sellest kogusest...

Loe edasi
Jõulutort apelsinikreemiga

Jõulutort apelsinikreemiga

Paned paika menüüd, mida jõuluõhtul serveerida ning ei tea, mida magusat võiksid valmistada? Pakun välja, et võiksid teha piparkoogimaitselise biskviitpõhjaga...

Loe edasi
Piparkoogimaja meisterdamine

Piparkoogimaja meisterdamine

Esmalt selleks, et üldse piparkoogimaja tegema saaksid hakata, tuleb valmis teha piparkoogitainas. Minu blogis on üleval piparkoogitaina valmistamise retsept, aga,...

Loe edasi
Piparkoogid

Piparkoogid

Käes on aasta kõige oodatum aeg - jõulukuu! Toa saab ehtida jõulurüüsse, sättida jõulusokid kaminasimsile, panna põlema küünlad, sättida kõikvõimalikud...

Loe edasi
Sibula-muretainakorvid

Sibula-muretainakorvid

Mu üks suuri lemmikuid on igasugused muretainapõhjal valmistatud pirukad, nii soolased kui ka magusad. Tean, et kasutan sõna "lemmik" oma...

Loe edasi
Marineeritud kukeseened – traditsiooniline äädika marinaad

Marineeritud kukeseened – traditsiooniline äädika marinaad

Sellel aastal proovisin esimest korda marineerida ka kukeseeni. Algatuseks proovisin traditsioonilist marinaadi. 1 kg kukeseente kohta - sellest kogusest kukeseentest...

Loe edasi
Heeringas tomati ja rohelise sibulaga

Heeringas tomati ja rohelise sibulaga

Käes on värskete tomatite aeg ning võimalus on kasutada ära veel viimaseid rohelisi sibulapealseid. Nendest kahest saab teha maitsva lisandi...

Loe edasi
Peedi ja sinihallitusjuustu minipirukad

Peedi ja sinihallitusjuustu minipirukad

Väiksed ampsu-pirukad on hea serveerida eelroa või snäkina ning sobib ideaalselt neile, kellele meeldib sinihallitusjuustule iseloomulik tugev maitse. 500 g...

Loe edasi
Peedi-suitsuforelli salat

Peedi-suitsuforelli salat

Punapeedi-suitsuforelli salat meenutab maitselt paljuski rosoljet, kuid punaste ubade ja rohkema hapukurgi lisamine annavad salatile tugevama, huvitavama maitsenüansi. Valmistusaeg: 30...

Loe edasi
Puuviljadest siilipoiss

Puuviljadest siilipoiss

Laste sünnipäevadel on vahva serveerida toitu teistmoodi - nii, et see tekitaks lastes huvi. Üheks selliseks vahvaks näiteks on  puuviljadest...

Loe edasi
Juurviljarong

Juurviljarong

Lisaks puuviljadest siilipoisile on üheks võimaluseks lapse sünnipäevalaual olev toit lapsemeelsemaks teha juurviljarongi näol. Vaja läheb: erinevat värvi paprikaid (nii...

Loe edasi
Suitsukana-feta quiche

Suitsukana-feta quiche

Sügise saabumisega on tahtmine kohe rohkem küpsetada. Kuigi tahaks palju magusat küpsetada, siis enda huvides peaks hoopiski midagi soolast tegema...

Loe edasi
Kihiline heeringa-leivasalat

Kihiline heeringa-leivasalat

Head vabariigi aastapäeva! Lisaks kamale, on vist väheseid peresid, kes sellel päeval ei tõsta lauale midagi, mis sisaldab kala -...

Loe edasi
Ülestõusmispühad

Ülestõusmispühad

Kas tead, mida tähendavad täpsemalt saabuvad pühad ning mida vanasti munadepühade raames tehti? Suur reede on Kristuse ristisurma päev, mis...

Loe edasi
Vastlad ja vastlakuklid

Vastlad ja vastlakuklid

Vastlapäev (ka lihaheite-, liugu- ning pudrupäev) on liikuv püha, kuid alati kindlal nädalapäeval - teisipäeval! Sõna „vastlapäev“ tuleneb alamsaksakeelsest sõnast...

Loe edasi
Singitäidisega võileivatort

Singitäidisega võileivatort

Sellest singitäidisega võileivatordist on välja kujunenud minu firmaroog. Kuna see mu abikaasale väga meeldib, siis kõik külalised juba teavad, et...

Loe edasi