Riigipühad ja peolaud
Kalasalat muretainakorvidega
Jagasin mõni päev tagasi teiega viite retsepti, kuidas ära kasutada keedetud mune, mida munade koksimisest kindlasti üle jääb. Täna tuli...
Loe edasi5 retsepti/võimalust, kuidas ära kasutada keedetud mune
Munadepühadel on vahva traditsioon munade värvimine ning hiljem nende koksimine. Mäletan lapsepõlvest, et eriti vahva oli koksida kõik kausis olevad...
Loe edasiTäidetud munad
Traditsiooniline suupiste, mida leiab enamikelt eestlaste pidulaudadelt, kuid miks mitte teha teinekord neid niisama söömiseks. Valmistusaeg: umbes 1 tund Portsjonid:...
Loe edasiValgehallitusjuustu-tomati amps
Raseduse ajal avastasin enda jaoks imelise maitsekombo, mille retsepti ka teiega jagan. Valgehallitusjuustu ja tomati võileiva-ampsu saab pakkuda väikestel minisaiadel...
Loe edasiVastlakuklid vahukoore-kakaokreemiga
Eelmisel aastal kirjutasin pikema postituse vastlatest, vastlapäeva traditsioonidest ning jagasin ka klassikaliste vastlakuklite valmistamise retsepti (retsepti leiad siit: Vastlad ja...
Loe edasiHernekreem profitroolide täidiseks
Kui soovid pidupäevaks suupisted ise valmistada, siis jagan hernekreemi retsepti, mida saab kasutada nii profitroolide täidiseks kui ka piserdada näiteks...
Loe edasiSuitsukanakreem profitroolide täidiseks
Olen varasemalt jaganud keedutaina tegemist ning kuna selle retsepti järgi tehtud tainast saab koguseliselt üsna palju, siis saab sellest kogusest...
Loe edasiJõulutort apelsinikreemiga
Paned paika menüüd, mida jõuluõhtul serveerida ning ei tea, mida magusat võiksid valmistada? Pakun välja, et võiksid teha piparkoogimaitselise biskviitpõhjaga...
Loe edasiPiparkoogimaja meisterdamine
Esmalt selleks, et üldse piparkoogimaja tegema saaksid hakata, tuleb valmis teha piparkoogitainas. Minu blogis on üleval piparkoogitaina valmistamise retsept, aga,...
Loe edasiPiparkoogid
Käes on aasta kõige oodatum aeg - jõulukuu! Toa saab ehtida jõulurüüsse, sättida jõulusokid kaminasimsile, panna põlema küünlad, sättida kõikvõimalikud...
Loe edasiSibula-muretainakorvid
Mu üks suuri lemmikuid on igasugused muretainapõhjal valmistatud pirukad, nii soolased kui ka magusad. Tean, et kasutan sõna "lemmik" oma...
Loe edasiMarineeritud kukeseened – traditsiooniline äädika marinaad
Sellel aastal proovisin esimest korda marineerida ka kukeseeni. Algatuseks proovisin traditsioonilist marinaadi. 1 kg kukeseente kohta - sellest kogusest kukeseentest...
Loe edasiHeeringas tomati ja rohelise sibulaga
Käes on värskete tomatite aeg ning võimalus on kasutada ära veel viimaseid rohelisi sibulapealseid. Nendest kahest saab teha maitsva lisandi...
Loe edasiPeedi ja sinihallitusjuustu minipirukad
Väiksed ampsu-pirukad on hea serveerida eelroa või snäkina ning sobib ideaalselt neile, kellele meeldib sinihallitusjuustule iseloomulik tugev maitse. 500 g...
Loe edasiPeedi-suitsuforelli salat
Punapeedi-suitsuforelli salat meenutab maitselt paljuski rosoljet, kuid punaste ubade ja rohkema hapukurgi lisamine annavad salatile tugevama, huvitavama maitsenüansi. Valmistusaeg: 30...
Loe edasiPuuviljadest siilipoiss
Laste sünnipäevadel on vahva serveerida toitu teistmoodi - nii, et see tekitaks lastes huvi. Üheks selliseks vahvaks näiteks on puuviljadest...
Loe edasiJuurviljarong
Lisaks puuviljadest siilipoisile on üheks võimaluseks lapse sünnipäevalaual olev toit lapsemeelsemaks teha juurviljarongi näol. Vaja läheb: erinevat värvi paprikaid (nii...
Loe edasiSuitsukana-feta quiche
Sügise saabumisega on tahtmine kohe rohkem küpsetada. Kuigi tahaks palju magusat küpsetada, siis enda huvides peaks hoopiski midagi soolast tegema...
Loe edasiKihiline heeringa-leivasalat
Head vabariigi aastapäeva! Lisaks kamale, on vist väheseid peresid, kes sellel päeval ei tõsta lauale midagi, mis sisaldab kala -...
Loe edasiÜlestõusmispühad
Kas tead, mida tähendavad täpsemalt saabuvad pühad ning mida vanasti munadepühade raames tehti? Suur reede on Kristuse ristisurma päev, mis...
Loe edasiVastlad ja vastlakuklid
Vastlapäev (ka lihaheite-, liugu- ning pudrupäev) on liikuv püha, kuid alati kindlal nädalapäeval - teisipäeval! Sõna „vastlapäev“ tuleneb alamsaksakeelsest sõnast...
Loe edasiSingitäidisega võileivatort
Sellest singitäidisega võileivatordist on välja kujunenud minu firmaroog. Kuna see mu abikaasale väga meeldib, siis kõik külalised juba teavad, et...
Loe edasi